Sınavlara Hazırlık

Ortaokulumuzda öğrencilerimiz her türlü sınava sistematik bir çalışmayla hazırlanır. Ders programları öğrencilerimizin sınav durumları da dikkate alınarak planlanır. Merkezi sınavlara girecek öğrencilerimizin ders programlarında etüt saatleri daha fazladır.

( Örneğin, 5 saat matematik dersi 8 saat planlanır.)

Sınavlara girecek öğrenciler ile okullar başlamadan önce 2 hafta ders yapılarak bir önceki yılın konuları tekrar edilir.

Öğretim yılı başlayınca tüm öğrencilerimizin yapılan kazanım ölçme, deneme, konu tarama sınavları ile öğrenme yeterliliklerinin düzeyi belirlenir. Ölçme-değerlendirme Birimimiz öğrencilerimizin bireysel ve kitlesel eksiklerini tespit ederek öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle sonuçları paylaşır. Öğretmenlerimiz  yapmış oldukları ek çalışma ve bireysel çalışmalarla  öğrencilerimizin eksiklerini tamamlar.

Yapılan tüm çalışmalar K12NET sistemine işlenir. Velilerimiz çocukları hakkındaki her türlü bilgiye bu sistem üzerinden ulaşır.

Her yıl yapılan TEOG sınavlarında hem kitlesel hem de bireysel başarıya önem verilmektedir. Gelişim Koleji Fen Lisesi'ne devam etmek isteyen öğrencilerimiz TEOG yerleştirme puanı yanında okulumuzun kendi yaptığı bursluluk sınavına da girerler. Öğrencilerimizin hangi sınav sonucu iyi ise o sonuca göre bursluluk koşullarından yararlandırılır. Bursluluk koşulları her yıl güncellenir.