ANKAMUN’21

30 Nisan 2021

ANKAMUN’21

24-27 Nisan tarihleri arasında çevirmiçi olarak düzenlenen ANKAMUN’21 konferansına okulumuzun MUN kulübü öğrencileri de katılım sağlamıştır. Konferansta DISEC’te (Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi)  Zeynep Naz Boylu Hindistan’I, Mert Taşkın Kuzey Kore’yi ve Ceyla Azcan Almanya’yı; SOCHUM’da (Sosyal, Insani ve Kültürel Komitesi) Alya Su Bakkalcı İtalya’yı, Barış Yaşıt Amerika Birleşik Devletleri’ni; Council of EU’da (Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi) Asya Dağlı İsveç’i ve HCC’de (Tarihi Kriz Komitesi) Aslı Erdoğan James Thomas’ı temsil ederek uluslararası sorunlar üzerinde İngilizce tartışmalar yürüterek, bu sorunlara çözümler sunmuşlardır.  
 
4 günlük konferansta göstermiş oldukları üstün performans dolayısıyla öğrencilerimiz Aslı Erdoğan ve Asya Dağlı Honorable Mention (Onur Ödülü), Zeynep Naz Boylu Verbal Mention (Sözlü Takdir Ödülü) ve Mert Taşkın Outstanding Delegate (Önde Gelen Delege Ödülü) ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Konferansa katılan tüm öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.
 
MUN (Model Birleşmiş Milletler), eğitim kurumlarının öğrenci delegeler oluşturarak belirli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simulasyondur. Genelde konferans, panel, çalıştay ya da forum usulüyle yürütülen toplantıları içerir. Konferans çeşitli dillerde yapılacağı gibi ülkemizde yabancı dil çalışmalarını desteklemek amacıyla genellikle İngilizce olarak gerçekleşmektedir.