LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ ÇANAKKALE’DE

09 Aralık 2022

LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ ÇANAKKALE’DE

 Okulumuzun 9 ve10. sınıf öğrencileri, tarihimizin en büyük destanlarından birine şahitlik eden Çanakkale’yi ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz gezimizin ilk gününde Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’nın geçtiği birçok yeri görme imkanı buldular.
57.Alay Kuzey Cephesi ve Şehitliği, Conk Bayırı, Seddülbahir Ertuğrul Koyu ve Seddülbahir Kalesi,Alçıtepe Köyü Sağlık Müzesi, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Seyit Onbaşı Anıtı ve
Kilitbahir’i ziyaret eden öğrencilerimiz Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde katıldıkları simülasyon gösterisinde oldukça duygusal anlar yaşadılar.

Gezimizin 2. gününde
Çanakkale Deniz Müzesi, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı, Çanakkale Kordonu gibi turistik yerleri gezen öğrencilerimiz, sonrasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversiteni de görme fırsatı yakaladılar. Burada öğle yemeklerini yiyen öğrencilerimiz üniversite yaşamına dair gözlem yapmış oldular. Sonrasında bize katılan ve ÇOMÜ Tıp Fakültesinde öğrenim gören mezun öğrencilerimiz Beyza Uzun ve Şevval Çıldır’la sohbet ederek merak ettikleri şeyleri sordular.

Truva Antik Kenti ve Truva Müzesi ziyaretiyle son bulan gezimize katılan tüm öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.