GELİŞİM ORTAOKUL STEM VE KODLAMA TAKIMI HacKIDhon 18’de

11 Mayıs 2018

GELİŞİM ORTAOKUL STEM VE KODLAMA TAKIMI HacKIDhon 18’de

Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda Bilişim Garaj Akademisi tarafından düzenlenen HacKIDhon 18 etkinliğine Gelişim Ortaokul öğrencilerimiz ve STEM ve Kodlama Lider öğretmenimiz Mesut Üstün ile birlikte katıldılar.

HacKIDhon 6 yıldır çeşitli illerden gelen okulların katılımıyla gerçekleşen bir bilişim maratonu etkinliğidir. 2 etaptan oluşan etkinlik, sabah verilen bir probleme çözüm arayışlarıyla başlar. Sabah ve öğle sonrası gerçekleşen etaplarda takımlar bilişim becerileriyle verilen probleme akıllı cihazlar üreterek çözümler sunarlar.
HacKIDhon 18’in konusu ise oyun konsolu üretmekti. Öğrencilerimiz verilen görevleri başarıyla yerine getirerek bilişim ile üretme becerilerini sergilediler. Bilişim ile dolu dolu geçen günün ardından mutlu ve yeni fikirlerle dönen ekibimizi tebrik ediyoruz.