18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 107. YIL DÖNÜMÜ

18 Mart 2022

18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 107. YIL DÖNÜMÜ

"Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi" okulumuzun tüm kademelerinde hafta boyunca gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlkokul öğrencilerimiz, liseli büyüklerine, liseli öğrencilerimiz de ilkokul ve ortaokuldaki kardeşlerine Çanakkale’de yaşanmış gerçek hikayelerden yola çıkan hikaye anlatımları gerçekleştirdiler. Müzik öğretmenlerimiz önderliğinde 9. Sınıf öğrencilerimizden oluşan koro okulumuzun tüm kademelerinde ve çeşitli alanlarında konserler verdi. Lise öğrencilerimizin Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimiz rehberliğinde oluşturdukları, Tarih Öğretmenimiz Durdu Özen’in anlatımı ile Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan olayların anlatıldığı tiyatro izleyenlere oldukça duygusal anlar yaşattı.
Yemek esnasında görevli öğrencilerimizin dağıttığı üzüm hoşafı ve kuru ekmek Çanakkale Zaferi’nin hangi şartlarda kazanıldığının tüm öğrencilerimiz tarafından anlaşılmasını sağladı.
Çanakkale Zaferi ile ilgili duygularını anı defterlerinde paylaşan öğrencilerimiz öğle aralarında ve teneffüslerde Çanakkale türkülerini dinleyerek okulun çeşitli mekanlarındaki fotoğraf sergilerini inceleyip tarihi yakından öğrenme fırsatı buldular.

Hafta boyunca devam eden etkinliklerin düzenlenmesinde görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.