GELİŞİM ORTAOKULUNA ERASMUS+ JOB SHADOWING PROGRAMI KAPSAMINDA OKUL ZİYARETİ

21 Eylül 2023

GELİŞİM ORTAOKULUNA ERASMUS+ JOB SHADOWING PROGRAMI KAPSAMINDA OKUL ZİYARETİ

Deneyimli bir çalışanı, işinin başında izleme ve gözlemleme imkânı veren bir iş eğitimi olan “Erasmus+ Job Shadowing” projesi kapsamında Vigo,İspanya’dan okulumuzu ziyarete gelen öğretmenleri, okulumuzun tüm birimlerinde ağırladık. Yüz yüze iletişimle, öğrencilerin kültürel etkileşimine ve dil gelişimine katkı sağlayan, kültürler arası anlaşmayı geliştiren, ortak değerleri pekiştirerek küresel bütünleşmede etkili olan bu Avrupa Birliği projesinin ilk aşamasını, konuklarımızla farklı branş öğretmenlerinin, mesleki alanda fikir alışverişiyle tamamladık.
Misafir öğretmenimizle dil öğretimi ve sınıf yönetiminde yaratıcı dramanın kullanımı konusunda öğrencilerimizin de katkısıyla 18-20 Eylül tarihlerinde çeşitli atölyeler düzenledik. Öğretmenler, okulumuzun eğitim müfredatını ve projelerini inceleyip ders içi gözlem yapma şansı buldular. İspanyol kültürü, tarihi, dili ve coğrafyası ile ilgili çeşitli bilgiler sunan aktiviteler gerçekleştirerek öğrencilerimize eşsiz bir deneyim yaşattılar. Programın içeriğini düzenleyen ve yönetiminden sorumlu olan öğretmenlerimiz Büşra Yılmaz ve Buse Gaş’a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.