HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK

07 Mart 2024

HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK

‘’HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK ‘’ etkinliği 6 Mart 2024 Çarşamba günü 7 ve 8. sınıf öğrencilerimize Hulusi Karslı Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

ESOGÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat YENİLMEZ’in sunum yaptığı ‘’HAYATIMIZDAKİ MATEMATİK ‘’ etkinliğinde ‘’Matematik nedir?’’ sorusu ile başlayıp matematik nerelerde ve nasıl kullanıldığı ile ilgili birçok soruya yanıt bulundu.
Fibonacci dizisinden altın orana, fraktallardan “Neden matematik öğrenmeliyiz?" sorusunun yanıtına… Eğlenceli resfebelerle ve birçok önemli konuda düşündürücü görsellerle keyifli bir sunum yapıldı. Günlük hayatımızda farkına varmadan insanın matematiği nasıl kullandığı birçok somut örnekle gösterildi. Özellikle bilinçli tüketici olma hedefiyle mağazaların yaptığı reklamlarda matematik ile insanları nasıl etkiledikleri doğru ve yanlış örneklerle aktarıldı.
Bu etkinlik ile öğrencilerimiz matematiği günlük hayatta ne kadar çok kullandıklarını fark ettiler.

Katılımı ve katkıları için Prof. Dr. Kürşat Eğilmez`e teşekkür ederiz.